Dombóvár

45748726311506025166.jpg

Dombóvár Dunántúl középpontjában, Tolna megyében a Kapos folyó mellett helyezkedik el,
mely 1970-ben nyerte el városi rangját.

A város központjában, várja az érdeklődőket a Helytörténeti Múzeum, múzeumi Kávézó,
és Tourinform iroda. Városunkban látogatható a Fekete István Múzeum is.

A Kossuth szoborcsoport 1952-ig a Parlament előtt állt, majd 1972-ben helyre állították ekkor került mai helyére a város szélén található gyönyörűen gondozott Szigeterdőbe. Az alkotó a forradalom és szabadságharc tragikus bukását faragta meg, az első független felelős kormány minisztereit is megörökítve. A virágokkal teli szép parkban egy kellemes sétát téve gyönyörködhetnek a monumentális szobrokban.

Dombóvárról kiérve a Gólyavár maradványai tekinthetők meg. A középkori Dombói várra ma csak falmaradványok emlékeztetnek. Az egyik megmaradt falcsonk a gólyák kedvelt fészkelő helye,
ezért nevezik a helyiek Gólyavárnak.

2008 elején alakította ki a Városi Önkormányzat a Konda patak menti tanösvényt,
ami a Nordic Walking szerelmeseinek kellemes túraútvonal.

A belváros a közelmúltban jelentős fejlődésen ment át. Impozáns épületei közti sétautak,
és számos vendéglátóegység csalogatja a városba látogatókat.

Horgászati lehetőség: A Tüskei tó legérdekesebb része az észak felé elhúzódó felső-tó, melynek nádasai, tuskói is idilli látványt nyújtanak, de a bennük lakó halak teszik teljessé az élményt. A tó fő hala a ponty, amur, keszeg, de sokan a kapitális harcsák miatt keresik fel vizünket. Csónak kölcsönzésre is lehetőség van, így gyönyörködhetünk a vadregényes tájban, mely jelentős része a partról nem tárul elénk. A tó mellett vendéglátóegység várja a horgászokat.
A tó körül ideális sétautak csalogatnak relaxáló túrára.

94271799921506023596.jpg

TERMÁL VENDÉGHÁZ KÉNYEZTETÉS

84760124021676992028.jpg
A Palermo medence egy tökéletes családi medence. Egy termékben egyesíti a tartósságot, az ergonómiát és az energiahatékonyságot. A kapitány ülés nyak-, váll-, derék- és csípő-masszírozó fúvókái jótékonyan hatnak ezen területek vérkeringésére. A két fekvőhely nyújtotta kényelem pedig zavartalan relaxációt tesz lehetővé.