Gunarasfürdő gyógyhely

GUNARASFÜRDŐ GYÓGYHELY

Gunarasfürdőt 2017 júliusában nyilvánította Budapest Főváros Kormányhivatala Magyarország 33. gyógyhelyévé.
Miért is olyan kivételes terület egy gyógyhely?
A gyógyhely megnevezés csak és kizárólag akkor használható egy terület megjelölésére, ha azt Budapest Főváros Kormányhivatala gyógyhellyé nyilvánítja. A minősítés jellemzően egy erre alkalmas, lehatárolt településrészen végezhető el, melynek egy olyan különleges területnek kell lennie, ahol legalább egyféle ismert természetes gyógy tényező megtalálható, amely terület rendelkezik gyógyintézményi háttérrel, és mindemellett adottak a gyógyítás zavartalanságát és a betegek nyugalmát biztosító környezeti feltételek. A minősítést minden esetben szigorú ellenőrzés előzi meg, mely során a helyi gyógytényező mellett vizsgálják a megfelelő infrastruktúrát, a védett területre előirt levegőtisztasági értéket, a zajszintet és a zöldterületek minőségét is. Mindezen szempontok alátámasztására számos szakvélemény, felmérés elkészítése szükséges ( négy évszakos légterheltség mérés, zajszintmérés, orvosi szakvélemény, az Országos Meteorológiai Szolgálat, valamint a helyi, megyei és az Országos Közegészségügyi Központ szakvéleményei.) A dokumentációban foglaltak valóságáról helyszíni szemle során győződik meg a gyógyhely cím kiadásáért felelős szervezet. A gyógyhellyé nyilvánítást követően, az előírt követelmények teljesítését a kiadományozó szervezet továbbra is ellenőrzi.
A gyógyhely titulus egyfajta presztízst jelent, minőségi garanciát biztosít arra, hogy nem csak a gyógyvíz összetételét, de a környezeti tényezőket tekintve is hazánkban Gunarasfürdő a legjobbak közé tartozik!
Kiegészítené pihenését, segítené gyógyulását egy kis mozgással? Fedezze fel a környéket kerékpáron vagy nordic walking bottal. Eszközbérlés és útvonal térképek a Tourinfrorm irodában. Nem szeretné elhagyni Gunarasfürdőt? Le a cipőkkel és irány a mezítlábas park, látogasson el Gunarasfürdő kneipp-ösvényéhez!

52223933771508009406.jpg

Vélemények

31751591711477343259.png
Olvassák el vendégeink szállásokról mondott véleményeit